Wortelkanaalbehandelingen

Wortelkanaalbehandelingen zijn niet populair, maar soms wel noodzakelijk. Bij vergevorderde tanderosie en ontstekingen kan een wortelkanaalbehandeling voorkomen dat ook het kaakbot wordt aangetast. Wij zorgen ervoor dat u zich op uw gemak voelt en behandelen we u met zorg. In de praktijk valt deze behandeling gelukkig mee. Uiteindelijk is het resultaat het altijd waard. 

Neem contact met ons op

De behandeling

Een wortelkanaalbehandeling is nodig wanneer de pulpa – de zenuwen en bloedvoorziening in het midden van een tand – ontstoken of afgestorven is. Dit kan veroorzaakt worden door diepe gaatjes die niet behandeld zijn en zorgt meestal voor tand- of kiespijn. Tijdens een wortelkanaalbehandeling wordt het ontstoken of afgestorven weefsel verwijderd om te voorkomen dat de infectie naar het kaakbot verspreid wordt. Vervolgens wordt de ontsteking zelf behandeld en tenslotte wordt de ruimte waar de pulpa zat weer gevuld. Soms kan de zenuw ook zonder pijn afsterven. In dit geval zal uw tandarts dat zien tijdens uw periodieke controle. Ook wordt een wortelkanaalbehandeling soms uitgevoerd om het gebit voor te bereiden op bepaalde protheses.

De behandeling wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving, dus u voelt hier helemaal niets van. Wel kan er enige napijn zijn, die u kunt bestrijden met normale pijnstillers.

Heeft u last van tand- of kiespijn en wilt u de mogelijkheden van een wortelkanaalbehandeling bespreken? Bel ons meteen – we zijn ook
beschikbaar voor noodgevallen.

Contacteer ons

*Verplicht

Akkoord