Waarom u moet kiezen voor een tandartsverzekering

Ieder jaar moet u kijken naar uw zorgverzekering. Voldoet uw verzekering nog aan uw wensen of heeft u een uitgebreider pakket nodig? Vaak ziet u door de vele bomen het bos niet meer, zoveel aanbiedingen en deals van zorgverzekeraars komen er voorbij. Kiest u ervoor om over te stappen? Dan is het aan te raden om u eens goed te verdiepen in een aanvullende tandartsverzekering. In dit artikel leest u meer over waarom een aanvullende tandartsverzekering belangrijk kan zijn.

Tandheelkundige kosten

Wist u dat de tandartsverzekering een van de meest gekozen aanvullende verzekeringen is? Steeds meer mensen kiezen voor extra veiligheid wat betreft hun tandartsverzekering. Dat is niet zo vreemd: volwassenen krijgen maar weinig kosten vergoed in hun basisverzekering. Mocht u problemen krijgen met uw gebit waardoor u diverse behandelingen nodig heeft dan is een aanvullende tandartsverzekering verstandig. Dat scheelt u namelijk ontzettend veel hoge kosten.

Waarom is een aanvullende tandartsverzekering belangrijk?

Voor volwassenen word alleen een volledige prothese voor 75 % en het opvullen van de volledige prothese(rebasing) gedeeltelijk vergoed uit de basisverzekering. Deze 2 behandelingen moeten aangevraagd worden bij uw verzekering. Daarom is een aanvullende tandartsverzekering van groot belang. Hierbij is het goed om te weten dat iedere tandarts dezelfde tarieven heeft. Tarieven worden ieder jaar vastgesteld door de nza (Nederlandse zorgautoriteit), kosten kunnen alleen afwijken door de laboratorium kosten waar de praktijk mee werkt. Jongeren onder de 18 jaar hoeven geen tandartskosten te betalen; bij hen zit het in het basispakket van de zorgverzekering. Sommige verzekeringen stellen de voorwaarden dat je mag behandelen voor de kosten die het pakket van de ouder waar het kind onder verzekerd is dekt. Verdiep u daarom zeker eens in de aanvullende tandartsverzekeringen om te kijken welk pakket het beste bij u past.


Wat wordt er vergoed?
Er zijn verschillende aanvullende pakketten die u kunt kiezen. Welke kosten er precies worden vergoed, hangt dus volledig af van welk aanvullend pakket u kiest.. Kijk bij het kiezen van een aanvullende verzekering niet alleen naar het kostenplaatje, maar ook naar de voorwaarden van de verzekering. Iedere verzekering heeft namelijk andere voorwaarden en daaruit ook nog is verschillende aanvullende verzekering, die ook weer andere voorwaarden stellen


Veel aanbieders
Er zijn verschillende aanbieders van aanvullende tandartsverzekeringen waar u terecht kunt; bij maar liefst 60 zorgverzekeraars kunt u een zorgverzekering nemen. Neem de tijd om verschillende verzekeraars en hun voorwaarden met elkaar te vergelijken zodat u altijd de deal kiest die het beste bij u past.

5 tips om hoge zorgkosten te voorkomen
Het is natuurlijk altijd goed om hoge zorgkosten bij de tandarts te voorkomen, maar vooral als u alleen een basisverzekering heeft. U kunt een hoop dingen doen voor uw gebit om hoge kosten te voorkomen:

1. Poets uw tanden twee keer per dag, twee minuten lang
2. Gebruik fluoridetandpasta, dit voorkomt gaatjes
3. Reinig dagelijks tussen uw tanden met bijvoorbeeld tandenstokers of ragers
4. Vervang een borstel als de haren gaan uitsteken of ongeveer na 2 maanden
5. Poets met een elektrische tandenborstel om tandplak beter te verwijderen dan met een gewone handtandenborstel

Patienten zelf verantwoordelijk voor het kiezen van een aanvullende verzekering en de voorwaarden daarvan..

0
Feed